Áfonyás habos pávaszem – paleo
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsük el egy tálban. A forró vízben oldjuk fel a kókuszolajat, adjuk hozzá a citromlevet és öntsük a száraz hozzávalókhoz. Keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni.(langyosan már lehet a tésztával dolgozni) A tésztának csak nyersen van egy kis marcipán illata a mandulaliszttől, de megsütve már nem érezhető.
Ha langyosra hűlt a tészta, nyújtsuk ki téglalap alakúra, olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, ( Én egyből a sütőpapíron nyújtottam, így nem kellett lisztezni.) Ha esetleg picit ragadna, akkor szórjuk meg kevés nyílgyökérporral.
A két hosszabb szélét rakjuk ki a gyümölcsökkel és két oldalról hajtsuk fel. Ez az áfonyával nem is olyan könnyű feladat.
A habhoz a tojásfehérjéket kezdjük el felverni, amikor félkemény, adjuk hozzá kanalanként az édesítőt, közben folyamatosan keverve. Verjünk belőle kemény, fényes habot. Adjuk hozzá a darált mandulát vagy diót és forgassuk bele óvatosan. Kenjük a tészta tetejére, egyengessük el, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt süssük meg.
Ha teljesen kihűlt, szeletelve kínáljuk.