Áfonyás, vaníliás panna cotta
Hozzávalók:A vaníliás panna cotta-hoz:
Az áfonyás réteghez:
|
|
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4-5 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az áfonyalét egy lábosba tesszük, majd hozzá adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és kevergetve melegíteni kezdjük. Állandó keverés mellett beleszórjuk a por zselatint és addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd langyosra hűtjük, belekeverjük az áfonya szemeket, és a poharakban lévő megdermedt vaníliás krémre öntjük.
Hűtőbe tesszük, amíg szépen megdermed.