Almás áfonyás sült csirkecomb
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirke combokat megmossuk, megszárítjuk, majd a bőrt óvatosan fellazítjuk.A combokat a csontoknál bevágjuk, majd vissza húzzuk rá a bőrét.
Három combot megtöltünk vörös áfonyával, a maradék hármat pedig szeletelt almával. A külsejüket a csirkefűszerrel befűszerezzük, és sütőzacskóba rakjuk őket.A csirkecombok mellé betesszük a négybe vágott almákat, a vizet és a zacskót lezárjuk. A tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon belőle sülés közben. Előmelegített sütőbe tesszük és készre pároljuk.
A meghámozott burgonyát, megmossuk és sós vízben puhára főzzük.Leszűrjük majd a vajat, a pici gyömbért, a sót beletéve összetörjük.Belekeverjük a maradék áfonyát. A zacskóból kivett húsokat a burgonya körettel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A sütőben a zacskót többször forgassuk hogy mind két fele egyenletesen süljön.