Almás bögrés süti
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Három almát megpucolunk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk.
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha túl sűrű adjunk hozzá kevés tejet.
Az almakockákat a masszába keverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a maradék egy darab almát vékony szeletekre vágjuk, és a massza tetejét kirakjuk vele.
A tepsit 180fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Kockákra vágva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én diétásan csinálok minden sütit ezt is azért barna a liszttől. Gyümölcs joghurt a legjobb bele, de ha nincs, akkor tegyünk bele tejfölt, azzal is finom.