Főoldal / Desszertek / Almás bögrés süti

Almás bögrés süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás bögrés süti

Almás bögrés süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre joghurt
  • 2,5 dl a bögre
  • 1 bögre cukor
  • 4 bögre liszt
  • 1 cs, sütőpor
  • 1/2 bögre olaj
  • 3 tojás
  • 4 db alma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Három almát megpucolunk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk.

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha túl sűrű adjunk hozzá kevés tejet.

Az almakockákat a masszába keverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a maradék egy darab almát vékony szeletekre vágjuk, és a massza tetejét kirakjuk vele.

A tepsit 180fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Kockákra vágva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én diétásan csinálok minden sütit ezt is azért barna a liszttől. Gyümölcs joghurt a legjobb bele, de ha nincs, akkor tegyünk bele tejfölt, azzal is finom.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére