Almás csavart
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. Lereszeljük az almát és csorgatunk rá citromlét, hogy ne barnuljon meg. Levétől kinyomkodjuk (ami megiható) és a többi hozzávalót belekeverjük. Félretesszük felhasználásig.
A vaj kivételével a hozzávalókat bedagasztjuk, és folyamatos dagasztás mellett belecsorgatjuk a vajat. A tésztát 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen 0.5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A felére rásimítjuk a tölteléket, és az üresen hagyott tésztarészt ráhajtjuk, majd sodrófát gyengéden átgurítjuk rajta.
Pizzavágóval (vágható késsel is) 2 cm széles csíkokra vágjuk amiket egyesével mindig egy irányba megtekerünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180-190 C° -a előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tálalásnál por fruktózzal hintettem meg.