Elmentem!Almás csokis sütemény
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 26 dkg porcukor
- másfél dl olaj
- másfél dl víz
- 26 dkg liszt
- másfél sütőpor
- 1 tábla olvasztott csoki
- 40 dkg hámozott reszelt alma
- 1 tk fahéj
- 1 negyed kk. szegfűszeg
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hámozott, reszelt almát, 10 dkg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük és pépesre pároljuk. Félre tesszük.
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a maradék cukorral, majd beleöntjük a vizet, az olajat, az almát, és a sütőporos kakaós lisztet. Az olvasztott csokit is belekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy 20 x 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Kockákra vágva kínáljuk.
Almás csokis sütemény 3.00/5 (1 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!