Főoldal / Desszertek / Almás diós fagylalt

Almás diós fagylalt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás diós fagylalt

Almás-diós fagylalt

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint fahéj
  • 5 dkg dió
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A diót egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd durvára feldaraboljuk.

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy lábosban a fahéj, és 1dl víz hozzáadásával fedő alatt megpároljuk. A végén hozzáadunk 3-4 ek cukrot (ízlés szerint), összeforraljuk, és botmixerrel pürésítjük.

Egy lábosban a tejet, a maradék cukorral, és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és apránként, folyamatos kevergetés mellett a tojássárgájához adjuk. Visszaöntjük a lábosba, visszatesszük a tűzre, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt főzött krémhez keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt almapürét is, majd az egészet fagylaltgépbe tesszük, és kifagyasztjuk vele. (félidőben hozzáadjuk a már kihűlt, pirított diódarabokat is)

Ha nincs fagylaltgépünk, tegyük egy műanyag edénybe, így állítsuk be a fagyasztóba, és félóránként keverjük át a kívánt állag eléréséig.

Tipp / megjegyzés:
Cukor helyett nyírfacukorral, xilittel, eritrittel is elkészíthető.
Nem kell mindig a fagyizóba menni, mert ízletes jégkrémeket készíthetünk otthon is.

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére