Almás diós fagylalt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A diót egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd durvára feldaraboljuk.
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy lábosban a fahéj, és 1dl víz hozzáadásával fedő alatt megpároljuk. A végén hozzáadunk 3-4 ek cukrot (ízlés szerint), összeforraljuk, és botmixerrel pürésítjük.
Egy lábosban a tejet, a maradék cukorral, és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és apránként, folyamatos kevergetés mellett a tojássárgájához adjuk. Visszaöntjük a lábosba, visszatesszük a tűzre, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt főzött krémhez keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt almapürét is, majd az egészet fagylaltgépbe tesszük, és kifagyasztjuk vele. (félidőben hozzáadjuk a már kihűlt, pirított diódarabokat is)
Ha nincs fagylaltgépünk, tegyük egy műanyag edénybe, így állítsuk be a fagyasztóba, és félóránként keverjük át a kívánt állag eléréséig.
Tipp / megjegyzés:
Cukor helyett nyírfacukorral, xilittel, eritrittel is elkészíthető.
Nem kell mindig a fagyizóba menni, mert ízletes jégkrémeket készíthetünk otthon is.