Almás diós kocka
Hozzávalók:
Töltelék hozzávalói:
Csoki mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két egyenlő részre osztom. Az egyiket kinyújtom, és margarinnal megkent sütőlapra teszem.
Elkészítem a tölteléket:
A tojások fehérjét kemény habbá verem.
A tojás sárgákat a cukorral habosra kikeverem. Majd a többi hozzávalóval óvatosan összekeverem, végül lazán belekeverem a fehérje habot. A tepsiben lévő lapra simítom a tölteléket.
A másik tésztát is kinyújtom, és a krémre teszem.
A tetejét megszurkálom, és a süteményt 170-fokon megsütöm.
Amikor kihűl csoki máz kerül a tetejére.
A csokimáz hozzávalóit, gőz felett besűrítem és a sütemény tetejére simítom.
Mandula szirommal, dió darabokkal, vagy csokidarával is díszíthető a teteje.