Főoldal / Desszertek / Almás, diós rácsos linzer

Almás, diós rácsos linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás, diós rácsos linzer

Almás, diós rácsos linzer

Hozzávalók:

A linzer tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

Az almatöltelékhez:

  • 1,5 kiló alma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10-15 dkg dió, vagy dejó a tészta hintésére

A dió töltelékhez:

  • 3 db tojás sárgája 
  • 15 dkg porcukor 
  • 15 dkg darált dió 
  • 3 db tojás fehérje
  • baracklekvár a tészta kenésére
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk, adok hozzá ízlés szerint cukrot.

A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk. A tojás fehérjét nagyon keményre felverjük és óvatosan a diós keverékbe forgatjuk.

A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a pitetésztát, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Egy tortaformát vagy sütőedényt kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral.

A tésztát két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagra majd a formába nyomkodjuk.
Megkenjük lekvárral és elsimítjuk rajta a diós tölteléket. Vagy megszórjuk dióval, és eloszlatjuk rajta a cukrozott reszelt almát. Attól függően, hogy almás vagy diós sütit készítünk.

A kisebbik darab tésztát is kinyújtjuk, majd derelyevágóval csíkokat vágunk belőle.
A csíkokkal berácsozzuk a töltelékkel megkent tésztát. A tetejét lekenjük felvert tojással majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Almás, diós rácsos linzer 3.97/5 (30 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére