Almás habos szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A vaníliás krémhez:
Az alma töltelékhez:
A tetejére:
A lapok kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Háromfelé osztom, és külön külön kinyújtva 3 lapot sütök belőle.
A krémhez a pudingot, a tejjel és a cukorral megfőzöm, majd lehűtöm.
A margarint habosra keverem és a kihűlt pudinggal krémesre kikeverem.
Az almát megpucolom, és lereszelem. A vajjal, cukorral, és a fahéjjal felteszem a gázra és addig párolom amíg a leve elfő.
A kész almás pépet hagyom kihűlni.
Összeállítom a süteményt:
Az alsó lapot megkenem lekvárral és rásimítom a kihűlt almás pépet.
Ráteszem a második lapot erre pedig a vaníliás vajas krémet kenem.
A harmadik lapot a tetejére helyezem, és vékonyan megkenem lekvárral.
A tojásfehérjéket kevés porcukorral gőz felett kemény habbár verem, és a sütemény tetejére simítom.
A tetejére díszítésnek, marcipánból kis almákat tettem.
Az almás habos szelet egy nagyon finom sütemény, tökéletes vendégváró.