Almás kalács 4 hozzávalóból
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A bögre 250 ml, a forma mérete 22 cm. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát zsírral vagy margarinnal bekenjük.
Az almát megmossuk és felszeleteljük, megszórjuk kevés cukorral és ízlés szerint fahéjjal. (aki nem szereti a fahéjat el is hagyhatja)
A tojást cukorral kihabosítjuk. A lisztet beleszitáljuk és óvatosan beleforgatjuk./én finomlisztet használtam most/ Beleöntjük a formába, egy kicsit megmozgatjuk, hogy egyenletesen elterüljön.
A tetején körbe rakjuk az almát, ha nem fér el, akkor még egy sort rakunk belőle, tehát egymásra is halmozhatjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 40 perc alatt megsütjük benne a süteményt. A sütőből kivéve rácsra tesszük, és ha teljesen kihűlt csak akkor távolítjuk el a tortaforma karimáját.
Porcukorral meghintve tálaljuk.