Almás keksz
Hozzávalók:(kb. 26-28 kekszhez):
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Előkészítjük, és sütőpapírral kibéleljük a tepsit. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 160 fokra (sima sütés 180 fok).
A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport, a fűszereket, majd összekeverjük. Végül kézzel gyorsan összedolgozzuk. Diónyi mennyiségű tésztákat csípünk ki belőle, és gombóccá formázzuk. A gombócokat a tepsibe sorakoztatjuk, egymástól pár centire. A “golyókat” vizezett villával lenyomkodjuk és a tetejére szórjuk a darabokra tördelt aszalt almát.
Ezután lefedjük a tepsit sütőpapírral és betoljuk a sütőbe. Amikor félig megsült levesszük róla a papírt, és készre sütjük.
A kihűlt kekszeket zárható dobozban tároljuk.
Ropogós és egyben puha is. Nagyon-nagyon finom!
nutsnroll.blogspot.co.uk