Almás lepény II
Hozzávalók:A tésztához:
Az almás töltelékhez:
A tetejére (opcionális)
|
|
Elkészítés:
Vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojást és a joghurtot. A hozzávalókból puha, de jól kezelhető tésztát gyúrunk. Amíg a töltelék elkészül folpackba csomagolva (vagy zárt tálba téve) a hűtőszekrényben pihentetjük.
Töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük majd addig pároljuk, amíg a hozzáadott cukor elolvad. Ekkor belekeverjük az őrölt fahéjat.
A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyiket, lisztezett deszkán a tepsink méretére nyújtjuk, úgy, hogy oldalt a tepsi oldalán körben pereme legyen. A sütőpapírral bélelt, kb.28×40 cm-es tepsibe fektetjük.
Rásimítjuk a kihűlt almás tölteléket, majd befedjük a második kinyújtott lappal. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
180fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor, porított nádcukorban elkevert fahéjjal megszórjuk.
Tipp / megjegyzés:
Az almás lepény egész évben készíthető. A tönköly liszt helyettesíthető finom liszttel.