Almás mákos kenyér
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A száraz anyagokat egy tálban alaposan elkevertem.
Egy másik tálba belereszeltem az almát (nem kell meghámozni). Ráütöttem a tojásokat, ráöntöttem az olvasztott vajat, ráreszeltem a citromhéjat, és egy nagyméretű villával elkevertem.
A nedves és a száraz keveréket összeborítottam és alaposan elkevertem. Mindez cukor-, mák- és zabpehely darálásostól nem telt még talán 15 percbe sem.
A délutáni kekszsütésből maradt fahéj-cukor-aprított dió keverék, ezért 2 püspökkenyér formát kikentem vajjal, és -mintha liszteztem volna- beszórtam ezzel a keverékkel. A masszát egy evőkanál segítségével szétkanalaztam a két sütőedénybe, eligazgattam, és 175 fokra előmelegített (közepesen meleg) sütőben 35 perc alatt megsütöttem.
Tényleg nagyon jó lett.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/