Almás–mézes sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A töltéshez:
A babapiskóta locsolásához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas,könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ha nem akar összeállni, akkor tegyünk még hozzá 1 ek. tejfölt.
23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle 180 fokon.
Az almákat megmossuk, héjától, magháztól eltávolítjuk, majd lereszeljük.
Egy lábasba tesszük a cukorral, a fahéjjal és fedő alatt megpároljuk.
A 2 csomag vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük, és a párolt almához öntjük.Besűrítjük vele, majd a tűzről levéve kihűtjük.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, a fele almatölteléket ráhalmozzuk, és elsimítjuk.
Kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumos tejjel, majd rátesszük a másik fele almatölteléket. Végül befedjük a 2. tésztalappal.
Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!