Almás morzsasüti Zsike konyhájából
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tejet és a vaníliát egy lábosba tesszük és felmelegítjük.
Fél csomag vaníliás pudingot és a cukor felét egy tálban egy kevés meleg tejjel csomómentesre keverjük, majd a lábosban lévő tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Az almát nagyobb kockákra vágjuk és 4-5 hőálló tálka aljába tesszük, a vaníliás krémet elosztjuk rajtuk.
A lisztet, a fahéjat, a maradék fél csomag pudingport és cukrot egy edénybe tesszük és elvegyítjük. Hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük, amíg olyan állaga lesz, mint a vizes homoknak.
Az alma tetejére morzsoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan, tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal a tetején kínáljuk.