Elmentem!Almás muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg alakor liszt(vagy tönköly fehér liszt)
- 5 dkg zabliszt
- 7,5 dkg Xilit vagy ennek megfelelő édesítő
- 15 dkg reszelt alma
- 2 egész tojás
- 1/2 sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- csipet só
- 1/2 mk őrölt fahéj
- 1-2 ek kefir
- mogyoró (sótlan, durvára tört)
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az összes anyagot a mogyoró kivételével egy tálba tesszük, és jól kikeverjük.
A papírozott muffin formát 3/4 -ig töltjük a masszával. A tetejüket megszórjuk a durvára vágott sótlan mogyoróval.
180 fokra előmelegített sütőben pirosodásig sütjük (kb. 30perc) Tűpróbát végzünk, hogy átsült-e.
A formában hagyjuk 5 percig, majd tányérra tesszük.