Főoldal / Desszertek / Almás muffin

Almás muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás muffin

Almás muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg alakor liszt(vagy tönköly fehér liszt)
  • 5 dkg zabliszt
  • 7,5 dkg Xilit vagy ennek megfelelő édesítő
  • 15 dkg reszelt alma
  • 2 egész tojás
  • 1/2 sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1/2 mk őrölt fahéj
  • 1-2 ek kefir
  • mogyoró (sótlan, durvára tört)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az összes anyagot a mogyoró kivételével egy tálba tesszük, és jól kikeverjük.
A papírozott muffin formát 3/4 -ig töltjük a masszával. A tetejüket megszórjuk a durvára vágott sótlan mogyoróval.

180 fokra előmelegített sütőben pirosodásig sütjük (kb. 30perc) Tűpróbát végzünk, hogy átsült-e.

A formában hagyjuk 5 percig, majd tányérra tesszük.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére