Almás pudingos szelet
Hozzávalók:
Töltelék:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Az 1/3 részét külön teszem a fagyasztóba, a 2/3-át hűtőbe teszem.
Elkészítem a tölteléket:
Az almákat meghámozom, és vékony szeletekre szeletelem. A citrom levével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg.
Egy edénybe a vízzel és némi citromlével felteszem, kicsit megpárolom. (vigyázva, hogy ne főljön szét)
Amikor már megpárolódott, kihűtöm és összekeverem a pudinggal, a pudingot por formájában adom hozzá.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, és a kihűlt almás pudinghoz keverem.
A tészta nagyobbik részét kinyújtom, és sütőpapiros sütőlapra teszem.
Az alma habot ráteszem, és a maradék fagyasztóból kivett tésztát ráreszelem.
180-200fokon szép halvány barnára megsütöm.
Nagyon finom sütemény.