Almás savanyú káposztás serpenyős csirke

| Hozzávalók:
 | 
 | 
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a zsírt. A csirkemellet vágjuk kockákra, keverjük össze kevés sóval és fehér borssal, majd pirítsuk meg a zsíron.
A kolbászt vágjuk karikára, adjuk a csirkéhez és ezt is pirítsuk át. Szedjük ki egy tányérra a csirkét és a kolbászt, majd tegyük félre. A visszamaradt zsíron dinszteljük meg a felszeletelt hagymát, tegyük rá az apróra vágott káposztát és az almát. Szórjuk meg az őrölt köménnyel, adjuk hozzá a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és dinszteljük tovább 10 percig. Közben kevergessük, nehogy leégjen. Öntsünk hozzá kevés vizet és lefedve pároljuk még legalább 20-25 percig, vagy tovább, ha puhábban szeretjük.
Amikor már megpuhult a káposzta és elfőtt a leve, öntsük hozzá a narancs levét, adjuk hozzá a csirkét és a kolbászt, majd 5-10 percig kevergetve pirítsuk. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, tálaljuk kókusztejföllel.
Jó étvágyat!
 Receptkirály.hu Receptek képekkel
Receptkirály.hu Receptek képekkel
				


 
											 
											