Almás vaníliapudingos leveles péksütemény
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk,kivesszük a magházat, majd egy lábosba reszeljük. Hozzáadjuk a cukrot a fűszereket és addig főzzük míg elfől a leve.
A tejben elkeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot,majd sűrűre főzzük.
A tésztát deszkán kinyújtjuk, és 10×10 cm méretű négyzetekre felvágjuk. A tészta egyik felére halmozunk az alma és a puding töltelékből, majd a másik-felét ráhajtjuk. A hajtásnál a tésztaszéleket összenyomkodjuk. A tetejét éles késsel bevagdossuk, így szép rácsos lesz, és a sülés közben keletkező gőz is el tud majd távozni. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Ha megfől az alma olyan pépes állagú lesz, de nem folyós, az a jó.