Elmentem!Almás-zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg tönkölybúza liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 6 g sütőpor
- 10 dkg vörös áfonya
- 10 dkg dió
- 15 dkg alma-reszelve
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. szerecsendió
- 1 tk. kardamom
- 2 db tojás
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A cukrot a puha vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk és beledolgozzuk.
A lisztben elkeverjük a többi száraz hozzávalót és a fűszereket, hozzáadjuk a vajas masszához, majd a legvégén beleforgatjuk a reszelt almát is.
Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük ott pihentetjük, majd sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat rakosgatunk a masszából.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 per alatt megsütjük.
Pléh dobozban sokáig eláll.
Mentés
Mentés
A konyha világa (83 Recept)Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket.
Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve:
A konyha világa