Alpesi kocka
Hozzávalók:A sárga laphoz:
Az első barna laphoz:
A második barna laphoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lapok készítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. A lisztet a szalalkálival összekeverjük.
A tojásos-cukros habos keverékhez hozzáadjuk a vizet, majd beleforgatjuk a szalalkálival elkevert lisztet.
Egy 24×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,és belesimítjuk a sárga masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A barna lapokat is így készítjük el, csak a liszthez keverjük a kakaóport.
A krém készítése:
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémet kihabosítjuk a puha vajjal, majd ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.
Az összeállítás:
Egy tálcára tesszük az egyik kakaós lapot.
A krém 1/4 részét félretesszük a sütemény tetejére.
A 3/4 rész krémet elfelezzük, az egyik felét az alsó barna lapra kenjük, majd rátesszük a sárga lapot, amire a második rész krém kerül. Befedjük a második kakaós lappal, és a tetejére simítjuk a félretett krémet.
A tetejét csokiforgáccsal vagy tortadarával megszórjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára, majd kockákra vágva kínáljuk.