Amadine albe
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
A lapok kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vízzel kihabosítjuk.
A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát összevegyítjük és hozzászitáljuk az alaphoz. Majd óvatosan beleforgatjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük. Süthetjük egy nagy tepsiben vagy három részletben kisebb tepsikben külön-külön.
A tejben elkeverjük a pudingokat, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és sűrű pépet főzünk és hagyjuk kihűlni. Addig a puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, és hozzákanalazzuk a kihűlt pudingot, belereszeljük a citrom reszelt héját és hozzáadjuk a levét is. Végül hozzákeverjük az áttört a túrót is. A kész krémet 2 részre osztjuk.
A tálcára helyezzük az első lapot, megkenjük forró eperlekvárral, és rákenjük a krém első felét.Befedjük a második lappal ezt is megkenjük forró lekvárral és rákenjük a krém másik felét is. Befedjük a harmadik lappal és berakjuk a hűtőbe.
Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a sütemény tetejére csurgatjuk.
Ízlés szerint tejszínhabbal is díszíthetjük.