Főoldal / Kelt tészták / Amerikai fahéjas csiga

Amerikai fahéjas csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Amerikai fahéjas csiga

Amerikai fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 6 dkg lágy margarin
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • csipet só

A fahéjas töltelékhez:

  • 20 dkg lágy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál fahéj

A mázhoz:

  • 8 dkg porcukor
  • pici tej
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát dagasztunk. Majd letakarva pihentetjük 15-20 percet.

Közben elkészítjük a krémet. A margarint nem olvasztjuk fel, csak picit megmelegítjük, hogy lágyan kenhető legyen, belekeverjük a porcukrot, a lisztet és a fahéjat.

Egy magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a széleken felül érjen, amit vissza is hajthatunk. A sütőpapír fontos, mert sütés közben a vajas krém felolvad, alul kifolyik, de a sütőpapír felfogja, nem ég alá, hanem mikor kivesszük a kész tésztát, akkor az visszaszívja magába a fahéjas tölteléket.

A tésztát lisztezett felületen olyan nagyra nyújtjuk, amekkorára csak tudjuk.
A krémet szépen elkenjük rajta, a tészta teljes felületén, kivéve egy centis részt az alsó szélén, erre fogjuk ráhajtani. Most felülről lefelé szépen feltekerjük, lehetőleg ne túl lazán, de azért óvatosan, hogy a tölteléket ne nyomjuk ki belőle. 3-4 centis csigákra vágjuk a rudat, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Langyos helyen 30-40 percig kelni hagyjuk.
160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meglocsoljuk a tejből és a porcukorból kevert mázzal.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Amerikai fahéjas csiga 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére