Amerikai fánk
Hozzávalók:
Sütéshez:
Cukormázhoz:
Csoki mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük,majd letakarva egy órát pihentetjük.
Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és a közepüket kb 2centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk.
Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük.
Szűrőkanálra szedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
A fánkokat mázzal is bevonhatjuk. A leírt alapanyagokat jól összekeverjük, és a fánkok tetejére simítjuk.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a maradék fánk tetejére simítjuk, a cukormázas fánkra pedig díszítésként csurgathatunk belőle.
Én tálaláskor, ketté vágtam a fánkokat, és meg kentem, barack lekvárral és vaníliás pudinggal.