Amerikai palacsinta vagy hamis smarni
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az olvasztott margarinba keverjük a cukrot és a tojások sárgáját. A lisztet elegyítjük a sóval és a sütőporral. A vajas masszába öntjük a lisztet, melyet a tej fokozatos hozzáadásával folyamatosan kikeverünk. Keményre verjük a tojások fehérjét és óvatosan a masszába forgatjuk.
Serpenyőben kevés olajon kicsi korongokat sütünk belőle. Lekvárral tálaljuk,
Tipp / megjegyzés:
Mi tagadás már nem szoktam 20-25 palacsintánál többet sütni és bizony el is ment a kedvem a tűzhely melletti ácsorgástól. Egy jó pár palacsinta kisütése után gondoltam egyet és mint a smarnit egy kis olvasztott vajra öntöttem a maradék tésztát. Hagytam pirulni, majd megfordítottam és mikor már nem volt folyós akkor fakanállal összeszabdaltam és még egy kicsit pirítottam. Nekem nagyon tetszett ez a megoldás is. Próbáljátok ki ti is.