Ananászos krémes
Hozzávalók:1 db laphoz:
A másik laphoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérje habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. 180 fokra melegített sütőben 7 perc alatt megsütjük. (Kettő piskótalapot készítünk a hozzávalókból)
A tejben elkeverjük a pudingport, és a cukrot. Sűrűre megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk.
A kihűlt pudingot krémesre keverjük az ananásszal, a citromlével és befőtt levével.
Hozzá keverjük a zselatinfixet és a habtejszínt. A krémet, a két lap közé töltjük.
Kevés krémet hagyunk a felső lap tetejére is.
A sütemény tetejét kirakjuk az ananász karikákkal (a lyukakba én szedret is tettem, de ez elhagyható). A feloldott zselatinnal leöntjük a tetejét.
Hűtőben jól lehűtjük, majd kockákra szeletelve kínáljuk.