Főoldal / Desszertek / Ananászos krémes

Ananászos krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ananászos krémes

Ananászos krémes

Hozzávalók:

1 db laphoz:

  • 20 ×30 cm tepsi, sütőpapírral bélelve
  • 2 db tojás
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 késhegynyi sütőpor

A másik laphoz:

  • 2 db tojás
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 késhegynyi sütőpor

A krémhez:

  • 2 db vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 cs. Express zselatinfix
  • 2 dl habtejszín
  • 3 db ananász befőtt karika turmixolva
  • 1 dl ananász befőtt leve
  • 1 tk. citromlé

A tetejére:

  • 1 doboz körcikkes ananász befőtt
  • 4 dl befőttlé
  • 1 ek. cukor
  • 1 zselatin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérje habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. 180 fokra melegített sütőben 7 perc alatt megsütjük. (Kettő piskótalapot készítünk a hozzávalókból)

A tejben elkeverjük a pudingport, és a cukrot. Sűrűre megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk.

A kihűlt pudingot krémesre keverjük az ananásszal, a citromlével és befőtt levével.
Hozzá keverjük a zselatinfixet és a habtejszínt. A krémet, a két lap közé töltjük.
Kevés krémet hagyunk a felső lap tetejére is.

A sütemény tetejét kirakjuk az ananász karikákkal (a lyukakba én szedret is tettem, de ez elhagyható). A feloldott zselatinnal leöntjük a tetejét.
Hűtőben jól lehűtjük, majd kockákra szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére