Ananászos sárgarépás muffin
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A puha margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és ezzel is elkeverjük.
Sajtreszelőn lereszeljük a répát, és a masszához keverjük.
Egy másik edényben a lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal. (használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is)
A lisztes keveréket apránként a tojásos masszába keverjük, végül a tejet is a masszához adjuk.
A tésztába keverjük az apró kockákra vágott ananászt.
A tésztát muffin papírral kibélelt formába töltjük. Minden mélyedést csak 2/3-ig töltünk meg, mert sülés közben a muffinok megemelkednek.
175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Az ananászos sárgarépás muffin tetejét porcukorral is megszórhatjuk.