Anna szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a szódát, majd a zsírt és összemorzsoljuk.
A vizet felforraljuk, leöntjük vele a kávét és hagyjuk kihűlni. Mikor már csak langyos hozzá keverjük a liszthez, és hozzáadjuk a tojást is.
Hozzáadjuk a tejfölt is és összegyúrjuk a tésztát. Ha kész, három cipóra osztjuk szét és hagyjuk pihenni 1 órát. A pihentetett cipókat egyenesen a sütőpapíron nyújtjuk ki csak nagyon kevés liszt alászórásával. A tésztalapok mérete: 27×37 cm
A sütőt 180 fokra előmelegítjük ki és minden tésztalapot 6 perc alatt megütjük. Vigyázni kell rá, hogy túl ne süljön mert akkor törékeny lesz.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.
A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot, a pudingot és a grízt, majd sűrű pépet főzünk belőle. A lábost hideg vízbe állítjuk, hogy hamarabb lehűljön. Addig a puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, és hozzá kanalazzuk a kihűlt pépet. Hozzáadjuk a rumot, és kihabosítjuk. Majd 2részre osztjuk és hűtőbe rakjuk 3 órára dermedni. (Célszerű a krémet sütés előtt elkészíteni és akkor van ideje dermedni a hűtőben)
Összeállítjuk a süteményt.
Az első lapot tálcára tesszük, lekenjük forró baracklekvárral majd rákenjük a krém első felét.
Befedjük a második lappal, megkenjük forró lekvárral és rákenem a krém másik felét is, majd befedem a utolsó lappal. Rátesszük a sütőpapírt, és hűtőbe rakjuk pár órára. Amikor a krém a sütiben megdermedt, rátesszük a vágódeszkát a sütire és 2 kg cukrot és éjszarára a hűtőbe rakjuk.
Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a sütemény tetejére simítjuk. Ha szeretnénk, villával cifrázhatjuk a tetejét.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!