Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel
Hozzávalók:A kelt palacsintához:
A vanília öntethez:
A diós töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk. 1 dl langyos tejben 1 tk. cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A többi tejet elkeverjük a tojásokkal, majd a liszttel, a sóval, az olajjal, és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Langyos szénsavas vízzel hígítjuk. Jól kikeverjük. (én kézi habverővel)
15 percig állni hagyjuk, majd jól átkeverjük.
A palacsintasütőt olajjal kikenjük, jól felmelegítjük, egy merőkanálnyi masszát öntünk bele, és mind a két oldalát megsütjük. Kerek végű késsel fordítsuk meg a sütésnél. Ez vastagabb, könnyebb, lyukacsos szerkezetű palacsinta lesz.
A vaníliás öntet:
A 2 tojássárgáját kikeverünk 5 ek. cukorral, 1 csomag vaníliás pudingporral, és 1dl hideg tejjel.
A maradék 7 dl tejet felforraljuk, és állandóan kevergetve hozzáöntjük a kikevert vaníliás keveréket.
Visszatesszük főni, és állandóan kevergetve krémesre főzzük. Ha túl sűrű, tejjel még hígíthatunk rajta.
A diót a cukorral és a lekvárral kikeverjük majd megtöltjük vele a palacsintákat. A vaníliás öntettel kínáljuk.