Aszalt cseresznyés, citromos kuglóf
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. Az aszalt cseresznyét egy kisebb tálkában leöntjük annyi forró vízzel ami ellepi. (így szépen megpuhul majd és nem szárad ki sütés közben sem)
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a citrom levét, és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a reszelt citromhéjat. A végén beleforgatjuk a fehérjehabot és belekeverjük a lecsepegtetett aszalt cseresznyét. Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát.
Betesszük az előmelegített sütőbe, ahol 35-40 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (légkeverésen elég neki a 160 fok is)
Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!
Az aszalt cseresznyés, citromos kuglóf tetejét bevonhatjuk citromos cukormázzal, de porcukorral megszórva is nagyon finom.
Tipp / megjegyzés:
Ha a tetejét citromos cukormázzal bevonjuk, akkor a tésztájába bőven elég a 20 dkg porcukor is.