Főoldal / Desszertek / Aszalt cseresznyés, citromos kuglóf

Aszalt cseresznyés, citromos kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aszalt cseresznyés, citromos kuglóf

Aszalt cseresznyés, citromos kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kisebb citrom leve
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg aszalt cseresznye
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. Az aszalt cseresznyét egy kisebb tálkában leöntjük annyi forró vízzel ami ellepi. (így szépen megpuhul majd és nem szárad ki sütés közben sem)

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.

A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a citrom levét, és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a reszelt citromhéjat. A végén beleforgatjuk a fehérjehabot és belekeverjük a lecsepegtetett aszalt cseresznyét. Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát.

Betesszük az előmelegített sütőbe, ahol 35-40 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (légkeverésen elég neki a 160 fok is)

Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!

Az aszalt cseresznyés, citromos kuglóf tetejét bevonhatjuk citromos cukormázzal, de porcukorral megszórva is nagyon finom.

Tipp / megjegyzés:
Ha a tetejét citromos cukormázzal bevonjuk, akkor a tésztájába bőven elég a 20 dkg porcukor is.

Aszalt cseresznyés, citromos kuglóf 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére