Főoldal / Szárnyas Ételek / Aszalt paradicsomos fetás csirkemell

Aszalt paradicsomos fetás csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Aszalt paradicsomos fetás csirkemell

Aszalt paradicsomos fetás csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 10 dkg fetasajt
  • aszalt paradicsom
  • mirelit spenót
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint fűszerkeverék
  • bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, majd fólia alatt vékonyra kiklopfoljuk.
A szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szeletre teszünk a feta sajtból az aszalt paradicsomból, és a kiengedett mirelit spenótból. Feltekerjük, és megtűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval.

Egy felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán pirosra sütjük, majd egy hőálló edénybe sorakoztatjuk őket. Meglocsoljuk olívaolaj és citromlé keverékével, ízlés szerint szórhatunk rá oreganot vagy kakukkfüvet, borsikafüvet.
Alufóliával lefedve 180fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30 perc alatt megsütjük.

Tálalhatjuk salátákkal, krumplipürével, vagy rizzsel is.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére