Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel – paleo
Hozzávalók:12 muffinhoz
A gesztenyés krémhez:
|
|
Elkészítés:
Az avokádót és datolyát a kókuszkrémmel és a citromlével összeturmixoljuk. Ha a datolya nem elég friss, akkor forró vízben 10 percet áztatni kell!
Mixerrel keverjük jó krémesre, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Mindegyikkel keverjük 1-2 percig. A száraz hozzávalókat vegyítsük el egy külön tálban, majd keverjük bele a tojásos masszába.
Egy muffintepsit béleljünk ki papírral, osszuk el a masszát bennük, majd előmelegített 175 fokos sütőben süssük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, de nem lesz teljesen száraz a belseje, inkább brownie szerű. Tegyük őket rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A jól behűtött kókuszkrémhez adjuk hozzá az összes hozzávalót és verjük fel. Fontos, hogy a kókusztej be legyen hűtve, különben nem lehet felverni. (Csak megjegyzem, senki ne várja, hogy ugyanolyan könnyű, levegős lesz, mint a tejszín, de finom és jól használható.)