Ázsiai narancsos chilis csirke
Hozzávalók:
A páchoz:
A narancsos szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. (lehet bármilyen filézett húst használni, sőt nagyon finom sertéshúsból is) Sózzuk, borsozzuk. A sóból csak pici kell, hiszen a szójaszósz is elég sós.
A páchoz a szójaszószt, a gyömbért, a balzsamecetet kikeverjük, majd beleforgatjuk a húscsíkokat. Fél órát hagyjuk pácolódni, majd egyenletesen megszórjuk a keményítővel és forró olajban pár perc alatt kisütjük. (Nem kell túl sok olaj, éppen csak lepje el a húst.)
A kisült húst papírtörlőre szedjük, majd elkészítettem a szószt.
Egy serpenyőben elkeverjük a narancslevet, a narancslekvárt, a sót, a balzsamecetet és a keményítőt. Habverővel szép simára lehet keverni, majd folyamatosan kevergetve kis lángon besűrítjük a szószt. Ha nagyon sűrű, lehet egy kis vizet adni hozzá. Hozzáadjuk az őrölt chilit. Mindenki annyit adjon hozzá amennyire szereti a csípőset. (Én még apróra vágott friss chilit is tettem bele, mert mi nagyon bírjuk)
Ilyenkor meg kell kóstolni, ha túl savanyú, pici cukor, vagy narancslekvár, méz mehet hozzá, esetleg kicsi só, mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti. Nagyon szép színe lesz a szósznak és nagyon finom.
Majd a mázba forgatjuk a húscsíkokat, és párolt rizzsel tálaljuk.
A különleges ízek kedvelői bátran próbálják ki.
Jó étvágyat kívánok!