Főoldal / Szárnyas Ételek / Ázsiai narancsos chilis csirke

Ázsiai narancsos chilis csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ázsiai narancsos chilis csirke

Ázsiai narancsos chilis csirke

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell vékony csíkokra vágva

A páchoz:

  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. reszelt gyömbér
  • 2 ek. balzsamecet
  • pici só
  • őrölt bors
  • 3-4 ek. burgonyakeményítő (kukoricakeményítő is jó)
  • Olaj a sütéshez

A narancsos szószhoz:

  • 2-2,5 dl friss narancslé
  • 3 ek. narancs lekvár
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 tk. chilipor (ízlés szerint)
  • 1 tk. só
  • 2 tk. keményítő
  • friss chilipaprika apróra vágva (elmaradhat)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. (lehet bármilyen filézett húst használni, sőt nagyon finom sertéshúsból is) Sózzuk, borsozzuk. A sóból csak pici kell, hiszen a szójaszósz is elég sós.

A páchoz a szójaszószt, a gyömbért, a balzsamecetet kikeverjük, majd beleforgatjuk a húscsíkokat. Fél órát hagyjuk pácolódni, majd egyenletesen megszórjuk a keményítővel és forró olajban pár perc alatt kisütjük. (Nem kell túl sok olaj, éppen csak lepje el a húst.)

A kisült húst papírtörlőre szedjük, majd elkészítettem a szószt.

Egy serpenyőben elkeverjük a narancslevet, a narancslekvárt, a sót, a balzsamecetet és a keményítőt. Habverővel szép simára lehet keverni, majd folyamatosan kevergetve kis lángon besűrítjük a szószt. Ha nagyon sűrű, lehet egy kis vizet adni hozzá. Hozzáadjuk az őrölt chilit. Mindenki annyit adjon hozzá amennyire szereti a csípőset. (Én még apróra vágott friss chilit is tettem bele, mert mi nagyon bírjuk)
Ilyenkor meg kell kóstolni, ha túl savanyú, pici cukor, vagy narancslekvár, méz mehet hozzá, esetleg kicsi só, mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti. Nagyon szép színe lesz a szósznak és nagyon finom.

Majd a mázba forgatjuk a húscsíkokat, és párolt rizzsel tálaljuk.
A különleges ízek kedvelői bátran próbálják ki.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére