Babgulyás II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst felkockázom, vízben hagyom.
A hagymát megpucolom, és kis kockára vágom, majd olajban megdinsztelem, hozzáadom a húst, fehéredésig pirítom, majd felengedem vízzel. Sót, őrölt borsot, pirospaprikát,sárga paprikát, babérlevelet, ecetet, a gulyás kockákat adok hozzá ízlés szerint, és közepes lángon főzöm.
Közben megpucolom a burgonyát, megmosom, felkockázom, vízben hagyva félre teszem.
Amikor félig megfőtt a hús beleteszem a babot, és azzal főzöm tovább,( én mirelit babból csináltam így nem áztattam be).
(Ha száraz babból készítjük előző este áztassuk be, majd a vizet lecserélve rajta főzzük meg egy külön lábosban majdnem teljesen puhára, és így adjuk a leveshez.)
Ha a babunk majdnem puha beletesszük a tésztát, természetesen az időközben elfőtt vizet pótoljuk. Ha a tészta is fél puhára főtt beletesszük a burgonyát, és ha szükséges még fűszerezzük ízlés szerint.
A teljesen megfőtt babgulyásunkat, kenyérrel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én az erős paprikát a tálalásnál egy kis kínálóba teszem a sóval együtt, és mindenki maga fűszerezheti kedve szerint,mert nem mindenki szereti ha erős.
Aki gondolja, egy kis füstölt hússal, vagy kolbászkarikákkal is gazdagíthatja.