Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem.
A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, hozzáadom a karikára vágott chilit, és a darált húst. Fehéredésig sütöm állandó kavarás mellett.
Átteszem egy keverőtálba, ráütök egy tojást, beleteszem a sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem.
A paprikáknak levágom a sapkáját, a magházat eltávolítom. A paradicsomoknak levágom a tetejét, a belsejét kivágom, a masszához adom, újból összekeverem.
A masszát beletöltöm a paprikákba és a paradicsomokba, betekerem mind a baconbe, és belehelyezem egy olajos serpenyőbe, köré teszem a krumpliforgácsokat (amit a töltött krumplikból nyertem), sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, és berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
30 perc után leveszem a fóliát, szórok rájuk reszelt sajtot, és továbbsütöm, majd átteszem grill fokozatra 200 C fokra, a végén megemelem 220 C fokra, míg szépen megpirul.
Tálalok. Egy paprika, egy paradicsom, s krumpli.