Főoldal / Egytálételek / Baconba tekert túróval töltött gombafejek

Baconba tekert túróval töltött gombafejek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconba tekert túróval töltött gombafejek

Baconba tekert túróval töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 2 db nagy krumpli
  • 14 db csiperke gomba
  • 1 db nagy Lucullus paradicsom
  • 7 szelet bacon
  • 10 dkg tehéntúró
  • 1 nagy kanál tejföl
  • 1 db tojás
  • olívaolaj
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • petrezselyem 
  • zellerlevél
  • őrölt fekete bors
  • 1 szál lecsó kolbász
  • 1/2 csípős hegyes zöldpaprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy nagy serpenyőbe, sózom, borsozom.

A gombáknak eltávolítom a törzsét, a paradicsomot kettévágom, kivájom.

A törzset és a paradicsom belsejét aprítva egy keverőtálba teszem.

A bacon szeleteket félbevágom, betekerem a gombákat, s rárakom a krumplira, a paradicsomokat szintén, fűszerezem.

A keverőtálban a túrót, tejfölt, tojást, aprított petrezselyem és zeller levelet, valamint újhagymát fűszerezés után összekeverem, s beletöltöm a gombákba és paradicsomokba.

A lecsókolbász héját lehúzom, felkarikázom, s beteszem a serpenyőbe, mindegyikre helyezek egy karika paprikát. Meglocsolom egy kevés olajjal, s beteszem a 180 előmelegített sütőbe.

Amikor megsült, tálalok.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére