Baconba tekert túróval töltött paprika és paradicsom
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplikat héjában félig megfőzöm, megpucolom.
Közben a hagymákat felaprítom, olajon megdinsztelem, és átteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a karikára vágott chilit, és a túrót. Ráütök egy tojást, beleteszem az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem.
A paprikáknak levágom a sapkáját, a magházat eltávolítom. A paradicsomoknak levágom a tetejét, a belsejét kivájom, a masszához adom, újból összekeverem.
A krumplikat megpucolom, félbevágom, belsejüket kikanalazom.
A masszát beletöltöm a zöldségekbe, majd mindegyiket baconbe tekerem.
Belehelyezem egy serpenyőbe, köré teszem a forgácskrumplikat, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, és berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát, a paprikákra és paradicsomokra szórok reszelt sajtot, és átkapcsolok grill fokozatra, míg szépen megpirul.
Tálalok.
Tipp / megjegyzés:
Te is szereted a töltött ételeket? Igen? Akkor próbáld ki ezt! Biztos ízleni fog.