Főoldal / Sertés ételek / Baconbe göngyölt sertésszűzérmék rókagomba mártással

Baconbe göngyölt sertésszűzérmék rókagomba mártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconbe göngyölt sertésszűzérmék rókagomba mártással

Baconbe göngyölt sertésszűzérmék rókagomba mártással

Hozzávalók:

  • 12 szelet szűzérme
  • 12 szelet bacon
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • 30 dkg rókagomba
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 1 cikk fokhagyma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst a hártyától megtisztítjuk és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. Az ujjunkkal kissé szétnyomkodjuk a szeleteket (klopfolni tilos!), majd sózzuk borsozzuk. Ezután a baconbe beletekerjük és egy órát állni hagyjuk. Nagyon gyorsan elkészül a hús, ezért csak tálalás előtt egy fél órával kezdjük el a sütést.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, egy serpenyőt pedig a tűzhelyen jól felhevítünk. Amikor már elég forró a serpenyő, beleöntünk egy kis olívaolajat és a húsokat megsütjük. Nem szabad sokáig sütni, nehogy a közepe kiszáradjon, kb. 2 perc kell mindkét oldalának. A megsült húsokat tűzálló edénybe rakjuk és betesszük az előmelegített sütőbe 8-10 percre.

Ugyanabba a serpenyőbe, amiben húst sütöttük, beletesszük a vajat és egy kis olívaolajat. Megpirítjuk benne a gombát és hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát. Pár perc után felöntjük a fehérborral és hozzáadjuk a tejfölt. Így készül el a mártás amit a sült hús mellé tálalunk.

A köretet tetszés szerint lehet burgonya de akár rizs  vagy tészta is.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére