Főoldal / Sertés ételek / Baconbe tekert fasírt rolád

Baconbe tekert fasírt rolád

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Baconbe tekert fasírt rolád

Baconbe tekert fasírt rolád

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sovány sertéshús
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 db tojás
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 tk. oregano
  • 10-12 szelet bacon
  • 2 tk. só
  • 1 kk. bors
  • olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymát és a paprikát apróra felkockázzuk, majd kevés olajban megdinszteljük.

A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a paradicsompürét, a kihűlt paprikás hagymát is belekeverjük. Összekeverjük majd letakarjuk és a hűtőben pihentetjük 2-3 órát, hogy összeérjenek az ízek.

Ezután egy rudat formálunk a masszából és a baconbe csomagoljuk. (ha túl puha a massza 1-2 ek. zsemlemorzsa hozzáadásával javíthatunk rajta)

Kiolajozott tepsire tesszük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e, amikor a szalonna ropogós és a hús puha, akkor el is készült.
Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére