Baconbe tekert fasírt rolád
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát és a paprikát apróra felkockázzuk, majd kevés olajban megdinszteljük.
A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a paradicsompürét, a kihűlt paprikás hagymát is belekeverjük. Összekeverjük majd letakarjuk és a hűtőben pihentetjük 2-3 órát, hogy összeérjenek az ízek.
Ezután egy rudat formálunk a masszából és a baconbe csomagoljuk. (ha túl puha a massza 1-2 ek. zsemlemorzsa hozzáadásával javíthatunk rajta)
Kiolajozott tepsire tesszük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e, amikor a szalonna ropogós és a hús puha, akkor el is készült.
Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.