Baconbe tekert rozmaringos fetás csirkemell
Hozzávalók:
A tejszínes rozmaringos burgonyához:
|
|
Elkészítés:
A csirkemelleket 2-2 egyenlő darabra vágjuk és kiklopfoljuk.
A fetasajtot kisujjnyi szeletekre vágjuk, és beletekerjük a hússzeletekbe. A húst belegöngyöljük a bacon-be, és egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.
Ha az összessel elkészültünk a hústekercsek tetejére rozmaringot teszünk, majd meglocsoljuk a citromlé és olaj keverékével.
Picit sózzuk/borsozzuk.
Alufóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk, és nagyon vékony szeletekre gyaluljuk, vagy vágjuk. Egy sütőedényt kivajazunk alulra leteszünk egy sor burgonyát, majd megöntözzük főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, teszünk rá pár rozmaringlevelet.
Majd még egy sor burgonya következik-tejszín-só-bors…így tovább míg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére mindenképp tejszín kerüljön.
Alufóliával lefedve addig sütjük, míg a burgonya megpuhul, majd az alufóliát levéve pirosra sütjük a tetejét.