Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és tetszés szerint 2-3 darabba elvágjuk. Egy tálba tesszük, sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, alaposan átforgatjuk. (aki szereti fűszersóval is megszórhatja)
A bacon szeleteket 2-3 darabba elvágjuk, majd minden májat egyesével a bacon szeletekbe csomagolunk. A betekert májat nyársra fűzzük, úgy mintha rablóhúst készítenénk, majd ha megtelt újra megborsozzuk.
Egy levehető nyelű serpenyőben, kevés olajat hevítünk, majd mind a két oldalán hirtelen elősütjük a nyársakat. Amikor már szép piros a bacon, megszórjuk zöldfűszerrel, alufóliával lefedjük és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25percre.
A megsült nyársakat burgonyapürével, majonézes salátával vagy idény szerinti friss salátával kínáljuk.