Baconos apró pogácsa
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A bacont apróra vágjuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk és elkeverjük.
A puha margarint, a lisztet, a tojást és sót egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejfölt és a már kihűlt pirított bacont.
A tésztát jól kidolgozzuk, és cipóvá gyúrjuk. A tésztacipót visszatesszük a tálba, lefedjük folpackkal, majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Az óra elteltével lisztezett deszkán 1-1,5 cm magasra kinyújtjuk a tésztát. A tetejét egy éles késsel beirdaljuk, és egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapiros sütőlapra sorakoztatjuk, távolságot hagyva köztük, majd a tetejüket megkenjük 1 felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.