Baconos csirkemell őzgerincformában sütve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túllógjon.
A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába. A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük. Az őzgerincforma két oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de fél óra után a fóliát eltávolítjuk róla, hogy megpiruljon.
Tepsire borítjuk majd újabb 5 percre visszatesszük. hogy a szalonna a tetején is szép pirosra süljön.
Néhány perc pihentetés után szeleteljük. (Ha füstölt sajtot is használunk hozzá, még pikánsabb ízt kapunk.)
Jó étvágyat kívánok!