Baconos rakott karaj
Hozzávalók:
Köret:
|
|
Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A serpenyőből kivéve egy tepsi aljába sorakoztatjuk őket. A tetejüket megkenjük pizza szósszal.
A forró serpenyőben pár pillanat alatt elősütjük a bacon szeleteket és a felét, a húsok tetejére sorakoztatjuk.
A bacont befedjük a felkarikázott paradicsommal, majd hagyma következik és a csíkokra vágott paprika. Sózzuk, borsozzuk. (ízlés szerint egy kis oreganot is tehetünk rá)
Legfelülre a maradék bacon kerül, majd lefedjük alufóliával és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
45-50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és mindegyik rakott hús tetejére halmozunk a reszelt füstölt sajtból, amit beborítunk a reszelt trappista sajttal. (a trappista sajt szebben olvad, így az kerüljön felülre)
200 fokon, grill fokozaton 10 perc alatt rá olvasztjuk-pirítjuk a sajtot.
Amíg a hús sül, készítsünk el mellé sült burgonyát. (természetesen rizs köret is készülhet mellé)
A baconos rakott karajt a sült burgonyával és salátával kínáljuk.
Jó étvágyat!