Főoldal / Gasztroajándékok / Baileys házilag

Baileys házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baileys házilag

Baileys házilag

Hozzávalók:

  • 500 ml tejszín
  • 40 ml tej
  • 340 g (2 tubus) cukrozott sűrített tej
  • 60 g barnacukor
  • 100 ml főzött kávé
  • 400 ml whiskey
  • 1 evőkanál vanília kivonat
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a tejet és a tejszínt melegítsük össze, nem kell, hogy felforrjon.

Ezután a cukrot egy nagyobb edényben karamellizáljuk és óvatosan belecsurgatjuk a tejszínt. Vigyázzunk, mert nagyon forró gőz csap fel, ahogy a tejszín a cukorba ér. Addig kevergessük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét és a vaníliát, majd összekeverjük.

Üvegekbe töltjük és a hűtőben 1 hétig érleljük. (Már ha ki tudjuk várni)

Tipp / megjegyzés:
Amellett, hogy mindenki kedvence, tökéletes karácsonyi ajándék lehet hölgyek és édesszájú urak számára is.

lelekkonyha.blogspot.hu

Baileys házilag 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére