Bailey’s – stracciatella trifle
Hozzávalók:
A piskóta locsolásához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Először egy 4 tojásos piskótát sütünk. Amikor kihűlt, akkor 4 lapra felvágjuk és hagyjuk kicsit szikkadni. (Szerintem babapiskótával is működik a recept)
A tejben elkeverjük a csipet sót, a búzadarát, a cukrot, az enyhén felvert tojásokat, és a vaníliarúd kikapart magjait. Beletesszük a vaníliarudat is, majd lassú tűzön, folytonos kavargatás mellett felfőzzük. Miután felfőtt még pár percet főzzük vigyázva nehogy odakapjon. Addig kell főzni, amíg jó sűrű krém lesz belőle (3-5 perc). Kivesszük belőle a vaníliarudat, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, közben néha meg keverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje.
Mikor szobahőmérsékletűre hűlt, hozzáadjuk a puha vajat felkockázva, és az egészet simára kikeverjük.
A tejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, belereszeljük a csokoládét (a reszelő nagy lyukú oldalán) és elkeverjük.
A likőrt ls a tejet összekeverjük.
Az első piskótalapot meglocsoljuk a likőrös tejjel, megkenjük a búzadarás krémmel, majd rásimítunk a csokis tejszínből. Erre jön egy réteg piskótalap, locsolás, majd búzadarás krém és tejszínes krém, ezt addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók.
Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt felvert tejszínnel és reszelt csokoládéval díszítjük.