Főoldal / Desszertek / Bailey’s – stracciatella trifle

Bailey’s – stracciatella trifle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bailey’s – stracciatella trifle

Bailey's - stracciatella trifle

Hozzávalók:

  • 1 piskótalap (4 tojásból, 4 lapra vágva)
  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 rúd vanília
  • csipet só
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dl tejszín
  • 3 ek porcukor
  • 10 dkg étcsoki reszelve

A piskóta locsolásához:

  • 0,5 dl tej
  • kb. 1-1,5 dl Bailey’s krémlikőr

A tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt csoki
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először egy 4 tojásos piskótát sütünk. Amikor kihűlt, akkor 4 lapra felvágjuk és hagyjuk kicsit szikkadni. (Szerintem babapiskótával is működik a recept)

A tejben elkeverjük a csipet sót, a búzadarát, a cukrot, az enyhén felvert tojásokat, és a vaníliarúd kikapart magjait. Beletesszük a vaníliarudat is, majd lassú tűzön, folytonos kavargatás mellett felfőzzük. Miután felfőtt még pár percet főzzük vigyázva nehogy odakapjon. Addig kell főzni, amíg jó sűrű krém lesz belőle (3-5 perc). Kivesszük belőle a vaníliarudat, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, közben néha meg keverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje.

Mikor szobahőmérsékletűre hűlt, hozzáadjuk a puha vajat felkockázva, és az egészet simára kikeverjük.

A tejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, belereszeljük a csokoládét (a reszelő nagy lyukú oldalán) és elkeverjük.

A likőrt ls a tejet összekeverjük.

Az első piskótalapot meglocsoljuk a likőrös tejjel, megkenjük a búzadarás krémmel, majd rásimítunk a csokis tejszínből. Erre jön egy réteg piskótalap, locsolás, majd búzadarás krém és tejszínes krém, ezt addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók.

Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt felvert tejszínnel és reszelt csokoládéval díszítjük.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére