Bájos Angelika szelet Eta módra
Hozzávalók:A tésztához:
Diós lap:
A krémhez :
|
|
Elkészítés:
A kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem kemény habnak pici sóval, a sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom majd hozzá szitálom a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Laza mozdulatokkal beleforgatom a fehérjehabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.Sütőpapírral kibélelt 30×40 cm gáztepsibe simítom. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütöm.. Még langyosan leszedem a sütőpapírt.
Ugyan így sütöm a másik lapot is csak azt dióval.
A pudingporokat a tejjel sűrű péppé főzöm.Amikor besűrűsödött leveszem a tűzhelyről és bele szórom a cukrot, elkeverem hogy a cukor olvadjon el és hagyom hűlni, közben néha megkeverem hogy ne bőrösödjön be.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítom, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverem.Hozzáadom a rumaromát is.A krémet ketté választom, az egyik felébe diót teszek, a másik felébe a 3+1 kávét.
Összeállítom a süteményt:
Kakaós lapot, vékonyan megkenem barack lekvárral, erre kerül a diós krém, majd a diós lap, amit szintén megkenek barack lekvárral, és a tetejére kenem a kávés krémet.
A hűtőbe teszem megdermedni, ha teljesen kihűlt bevonom a tetejét olvasztott csokoládéval.
Jó étvágyat kívánok ehhez az isteni finom sütihez.
Tipp / megjegyzés:
Kiadós sütemény, 40 darab szép magas szelet jön ki az adagból, 30×40 cm sütőlap.
Eléggé sok minden kell hozzá de nagy adag süteményt kapunk, szép magas szeleteket.