Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az almát negyedekbe vágjuk, a magházát kiszedjük, majd vékonyan felszeleteljük. (nem kell meghámozni!!!)
A mandarint megpucoljuk és gerezdekre szedjük.
A banán haját lehúzzuk és felkarikázzuk.
Egy serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet, hozzáadjuk a barna cukrot és a vanília aromát. Kevergetve forráspontig melegítjük.
Ekkor beletesszük az almaszeleteket, jól összeforgatjuk és 3-4 percig pároljuk. (én fedővel félig lefedve párolom)
Ezután hozzáadjuk a mandarint, óvatosan összeforgatjuk és szintén párpercig pároljuk. (ekkor már nem kell rátenni a fedőt)
Végül hozzáadjuk a felkarikázott banánt, óvatosan megint összeforgatjuk és 1-2 percig még pároljuk.
Ezalatt az idő alatt a balzsamecetes-cukor szépen besűrűsödik, karamellizálódik.
Közben a mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral.
Tálaláskor tányérra tesszük a még meleg gyümölcsöket, majd a tetejére tesszük a mascarponet.
A melegtől a mascarpone szépen elkezd a gyümölcsökre olvadni és ettől nagyon finom lesz.
Tipp / megjegyzés:
Cukor nélkül készítve, diétázóknak gyümölcsnapra bátran merem ajánlani.