Banános szelet
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tojássárgáját az olajjal kikeverem.
A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem, majd hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadom az olajjal elkevert tojás sárgáját, és pár perc alatt habosra kikeverem.
Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapiros sütőlapon 180fokon megsütöm.
Amikor kisült három egyenlő részre vágom.
Elkészítem a krémet:
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm. Amikor leveszem a tűzről hozzáadom a margarint, kikeverem.
Ezzel a krémmel megtöltöm a kihűlt lapokat. (célszerű megvárni, hogy a krém is langyosra hűljön).
A tejszínt habbá verem és a sütemény tetejét a habzsákba töltött tejszínnel díszítem.
A banános szelet tetejét, gránát alma magokkal díszítettem, és olvasztott csokival lespricceltem.
De ízlés szerint díszíthető, akár banán szeletekkel is tálalás előtt.(így nem lesz ideje megbarnulni)